Νέο τεύχος του περιοδικού «Ανέμη – Επιθεώρηση Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας» (28/2020)

 

Νέο τεύχος του περιοδικού «Ανέμη – Επιθεώρηση Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας» (28/2020)

Κυκλοφόρησε πρόσφατα,  με πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη, το νέο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού Ανέμη (αρ. 28), που εκδίδει σε ετήσια βάση ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου.

Στο τεύχος, που έχει επιχορηγηθεί από τις Κρατικές Πολιτιστικές Υπηρεσίες και την ΟΠΑΠ Κύπρου, περιλαμβάνονται αφιερώματα σε τρεις λογοτέχνες που δεν είναι πια μαζί μας: την Άλκη Ζέη, τη Λίνα Ζένιου-Παπά και τον Παύλο Κριναίο. Δημοσιεύονται κείμενα, άρθρα και μελετήματα από ακαδημαϊκούς, μελετητές και λογοτέχνες, όπως οι: Δώρος Θεοδούλου, Γιώργος Παπαντωνάκης, Μιχάλης Αργυρίδης, Γιάννης Μπάρτζης, Κώστας Κατσώνης, Μαρία Μιχαηλίδου, Φλώρα Τιμοθέου, Παύλος Φ. Ιωαννίδης, Πολυξένη Στυλιανού, Σωτηρία Κ. Βασιλείου, Έλενα Περικλέους, Χριστίνα Χριστοδούλου, Δήμητρα Χαραλάμπους, Δέσποινα Ηρακλέους, Χαράλαμπος Δημητρίου, Άννα Παναγιώτου, Βίκυ Ξανθοπούλου, Σωτηρία Γρηγορίου κ.ά.

Υπάρχει επίσης εκτενής αναφορά στις «Δράσεις εν καιρώ πανδημίας» του Συνδέσμου, «Έκθεση Πεπραγμένων 2017-2019», παρουσίαση των «Διεθνών Νέων» για την παιδική – νεανική λογοτεχνία, τμήμα βιβλιοπαρουσιάσεων, συνέντευξη με την εικονογράφο Σάντρα Ελευθερίου, συνέντευξη με τη συγγραφέα Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή, μελετήματα για το θέμα του ρατσισμού και την προσέγγισή του στην παιδική λογοτεχνία, καθώς και αναφορά στους ετήσιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του Συνδέσμου (αποτελέσματα, βραβεύσεις και προκηρύξεις για το 2020). Το τεύχος του περιοδικού Ανέμη ολοκληρώνεται με ένθετο αφιέρωμα στις εκδόσεις κυπριακών παιδικών- νεανικών βιβλίων 2019 (Λογοτεχνία για μικρά παιδιά: Α΄ Πεζογραφία, Β΄ Ποίηση, Γ΄ Βιβλία Γνώσεων και Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και νέους: Α΄ Μυθιστόρημα-αφήγημα, Β΄ Ποίηση, Γ΄ Βιβλία Γνώσεων).

Το τεύχος διατίθεται από τον Σύνδεσμο και από μεγάλα βιβλιοπωλεία, όπως επίσης και μέσω της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λευκωσίας (τηλέφωνο επικοινωνίας: 99-476035). Ώρες γραφείου : 10.00΄π.μ.-1.30΄μ.μ.

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΣΠΝΒ – Νοέμβριος 2020