Κυπριακή παιδική και νεανική λογοτεχνία: Σύγχρονες τάσεις, εξελίξεις και δημιουργοί, εκδήλωση στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.

Την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023, το Σπίτι της Κύπρου και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) διοργάνωσαν την εκδήλωση, «Κυπριακή παιδική και νεανική λογοτεχνία: Σύγχρονες τάσεις, εξελίξεις και δημιουργοί».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Δέσποινας Ηρακλέους, συγγραφέα και μέλους Δ.Σ. του ΚΣΠΝΒ η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια οι κύπριοι συγγραφείς παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, Νίκος Αντωνίου, Νικολέτα Καπίλλα, Πέτρος Πανάου, Έλενα Περικλέους και η εικονογράφος, Χρύσω Χαραλάμπους, μίλησαν για την παιδική λογοτεχνία και παρουσίασαν το έργο τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  παρουσιάστηκε η έκδοση του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, «Με το νήμα της Εντοπιότητας», από τις επιμελήτριες του τόμου, Δρα Κατερίνα Καρατάσου και Δρα Μαρίνα Ροδοσθένους Μπαλάφα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Τζίνα Καλογήρου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και τής Διδακτικής της του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε οπτικογραφημένη την εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας ΔΙΑΥΛΟΣ

Δείτε οπτικογραφημένη την εκδήλωση από το κανάλι του ΚΣΠΝΒ στο Youtube