Νέο Τεύχος “ΑΝΕΜΗ” Αρ. 22

 

Nέο τεύχος της “Ανέμης”,  αφιερωμένο στα 40χρονα του ΚΣΠΝΒ

Από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου εκδόθηκε το νέο τεύχος του περιοδικού Ανέμη (αρ. 22), με πολυσέλιδο αφιέρωμα στη σαραντάχρονη πορεία και προσφορά του Συνδέσμου στην κυπριακή παιδική λογοτεχνία. Δημοσιεύονται επίσης παρεμβάσεις και προβληματισμοί  για επίκαιρα θέματα,  διεθνή νέα,  μελετήματα για τον Αντώνη Μπενέκο, τον Πέτρο Πικρό, την Πηνελόπη Δέλτα,  τον Μικρό Πρίγκιπα και τρεις Κύπριες λογοτέχνιδες, ενώ παρατίθενται  και οι εισηγήσεις δύο σημαντικών σεμιναρίων που οργανώθηκαν μέσα στο 2013: α) για τις εκδόσεις της ΕΨΥΠΕ, με θεματικό επίκεντρο τον σχολικό και τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και β) για τη σημασία του παραμυθιού στην καθημερινή σχολική πράξη. Το περιοδικό συμπληρώνουν  κείμενα για την παγκόσμια μέρα παιδικού νεανικού βιβλίου και  τους διαγωνισμούς του ΚΣΠΝΒ, βραβευμένα μαθητικά διηγήματα και ποιήματα,   ένθετο με τις νέες εκδόσεις και κατάλογος με τους Κύπριους συγγραφείς, μελετητές, εικονογράφους και εκδότες της κυπριακής λογοτεχνίας για παιδιά και νέους. Ανάμεσα στους συνεργάτες του τεύχους διακρίνονται γνωστοί Ελλαδίτες και Κύπριοι μελετητές και συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας, όπως είναι ο Μιχάλης Αργυρίδης, ο Γιάννης Μπάρτζης, ο Μιχαλάκης Μαραθεύτης, ο Δώρος Θεοδούλου, ο Παύλος Φ. Ιωαννίδης, η Κίκα Πουλχερίου, η Έλλη Παιονίδου, ο Κώστας Κατσώνης, ο Γιώργος Κιτρομηλίδης, η Μαρία Μιχαηλίδου, η Κατερίνα Καρατάσου,  η Φλώρα Τιμοθέου, η Λευκή Μιχαηλίδου κ.ά. Το τεύχος διανθίζεται με αφίσες της ΙΒΒΥ, ενώ το εξώφυλλο κοσμεί η αφίσα του Φρίξου Μιχαηλίδη για τα 40χρονα του ΚΣΠΝΒ, και το οπισθόφυλλο η αφίσα της ΙΒΒΥ για το 2014. Γενικά, πρόκειται για ένα συλλεκτικό τεύχος 300 σελίδων, που αξίζει να μπει σε κάθε βιβλιοθήκη.

 

Η Ανέμη διατίθεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (www.cybby.org/ email: cyprus.ibby@cytanet.com.cy)  και από μεγάλα  βιβλιοπωλεία (τηλ. επικοινωνίας : 22-375919 ή 99-538380).

 

Τηλ.επικοινωνίας : Κ. Κατσώνης, πρόεδρος (99-538380), Φλώρα Τιμοθέου, αντιπρόεδρος (τηλ. 99-377951), Φρίξος Μιχαηλίδης, γραμματέας (99-440425),Όλγα Ρουβήμ, ταμίας (99-510661)