ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2020-21

 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (2020-21)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) ανακοινώνει ότι τα βραβεία του Διαγωνισμού Ανέκδοτου Λογοτεχνικού Έργου για παιδιά και νέους 2020, τα οποία αθλοθετούνται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου, απονέμονται ως εξής:

Α. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ

Το πρώτο βραβείο απονέμεται στο μυθιστόρημα «Η χρονιά που όλα έγιναν γκρι» της Νικολέτας Καπίλλα και το δεύτερο βραβείο στο μυθιστόρημα «Το χρώμα του σταριού», του Ιωάννη Παναγιώτου. Απονέμονται επίσης έπαινοι στα έργα: «Το κουτί των επιθυμιών», του Δημήτρη Λαζάρου και «Η εκδίκηση των τριχωτών τεράτων», της Μαρίας Πιερή-Στασίνου.

Β. ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Το πρώτο βραβείο απονέμεται στην Ανθή Παναγή για το παιδικό μυθιστόρημα «Λάκης Μυστήριος. Μυστήριο στον Βόρειο Πόλο». Με έπαινο τιμήθηκε η Ευαγγελία Χαραλάμπους-Παυτίνου για τη συλλογή παραμυθιών «Τζόκο, ο γρύλος, και το καραβάνι με τις ιστορίες».

Την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν οι: Μαργαρίτα Ιωάννου, Κώστας Κατσώνης, Φλώρα Τιμοθέου, Χριστίνα Χριστοδούλου και Κατερίνα Καρατάσου.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ-ΠΕΤΡΩΝΔΑ

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) ανακοινώνει ότι το βραβείο του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για ανέκδοτο έργο ποίησης για παιδιά ή έφηβους, στη μνήμη της λογοτέχνιδας Ευγενίας Παλαιολόγου-Πετρώνδα, απονέμεται ως εξής:

Το βραβείο απονέμεται εξίσου στην ποιητική συλλογή για εφήβους με τίτλο  «Μνήμες» της Χριστίνας Χριστοφή και στην ποιητική συλλογή για παιδιά με τίτλο: «Κύκλοι Ζωής – Ριζοκάρπασο: Όσα δεν άγγιξε ο χρόνος, μύθοι, στίχοι, παραμύθι», της Μαρούλας Ματθαίου του Χριστοδούλου.

Έπαινοι απονέμονται στους: Αντρέα Κωνσταντινίδη, για το έργο του  «Το παραμύθι του μικρού Έλληνα», μια ποιητική σύνθεση για μεγάλα παιδιά και εφήβους και στην Αδελαϊδα Δήμου Παπαγεωργίου για το έργο της « Παραμύθι… αλλιώς».

Την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν οι: δρ Μαρία Μιχαηλίδου, Χριστίνα Θεοδούλου, Σωτηρούλα Λοΐζιά, Δέσποινα Ηρακλέους και Έλενα Περικλέους

 

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ ΜΟΝΤΗ

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ), για τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ποίησης στη μνήμη του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Μόντη, ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης (λυκειακού κύκλου), με αθλοθέτη το ίδρυμα Κώστα Μόντη ανακοινώνει ότι δεν έχει δοθεί βραβείο. Παρόλο που όλες οι συμμετοχές ήταν πολύ καλές, ο μειωμένος αριθμός δεν επέτρεψε την απονομή βραβείου.

Η κριτική επιτροπή αποφάσισε πως θα δοθεί έπαινος στη Μαρία Κουνναφή (Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, Στρόβολος, Λευκωσία ) και διπλώματα τιμητικής συμμετοχής στους Αντρέα-Παναγιώτη Μάκη (Λυκείου Αγίου Νικολάου, Λεμεσός) και Άντρια Χριστοφή, (Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας), στη βάση της ποιότητας των συμμετοχών τους.

Την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν οι: δρ Μαρία Μιχαηλίδου, Σωτηρούλα Λοΐζιά, Δέσποινα Ηρακλέους και Έλενα Περικλέους

 

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔIAΓΩNIΣMOΣ ΔIHΓHMATOΣ ΣΤΗ MNHMH ΦΩTEINHΣ IΩANNIΔOY ΠOΛYBIOY

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ), ανακοινώνει ότι το βραβείο για τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό διηγήματος στη μνήμη της Φωτεινής Ιωαννίδου-Πολυβίου, με αθλοθέτη τον κ. Παύλο Ιωαννίδη, ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης (γυμνασιακού κύκλου), απονέμεται ως εξής:

Το βραβείο απονέμεται εξίσου στα έργα: «Δεν είσαι μόνος…», του Χριστόφορου Καδή (Α΄ τάξη Γυμνασίου, The Junior and Senior School, Λευκωσίας) και «Το κουβάρι της Τζοκόντα», της Ηλιάνας Σκορδή (Β΄ τάξη Γυμνασίου, The Junior and Senior School, Λευκωσίας).

Έπαινοι απονέμονται επίσης στα έργα: «Μια νύχτα με αστέρια», της Μαρίας Κωνσταντίνου  (B’ τάξη,  Pascal English School, Λεμεσού), «Στον πλανήτη του Ονείρου», της Άννας Πιττάλη (Γ’ τάξη,  Pascal English School, Λεμεσού) και «Η Λέσχη», της Ευρυδίκης Χριστοφίδη (Β’ τάξη, Γυμνάσιο Αγλαντζιάς).

Την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν οι: Παύλος Ιωαννίδης, Φλώρα Τιμοθέου, Μαρίνα Ροδοσθένους, Άννα Παναγιώτου και Χαράλαμπος Δημητρίου.

 

Τα λογοτεχνικά έργα που πήραν τις πρώτες θέσεις στους μαθητικούς διαγωνισμούς θα αναρτηθούν σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου: www.cybby.org

 

Λευκωσία, 30 Ιουνίου 2021