Συναντήσεις Αφήγησης: Οι Μαχητές της Ζωής συναντούν Χάρτινους Ήρωες

O ΚΣΠΝΒ – Cyprus IBBY, δηλώνει την παρουσία του στο πλευρό των μικρών μαχητών της ζωής και επισκέπτεται τον παιδογκολογικό και τον παιδιατρικό θάλαμο του Μακάριου Νοσοκομείου Λευκωσίας. Πρόθεση να στηρίξουμε τα παιδιά παρηγορητικά και ανακουφιστικά. Να ομορφύνουμε τις μέρες τους προσφέροντας τους το αυτονόητο. Την επαφή τους με τη λογοτεχνία. Ενισχύοντας την καθημερινή μάχη που δίνουν.

Πιστεύουμε στα παιδιά. Η ελπίδα και η χαρά της ζωής είναι αυτονόητα παρούσες στο μυαλό και στη ψυχή τους. Την παρουσία του αυτονοήτου θέλουμε να διασφαλίσουμε. Για  εκείνες τις δύσκολες  μέρες που μπορεί και να σκοτεινιάζουν. Να τους προσφέρουμε το φως των ιστοριών,  την ανακουφιστική και θεραπευτική επίδραση της λογοτεχνίας για τη ψυχή τους. Το θεωρούμε εξίσου απαραίτητο με τη φαρμακευτική ιατρική φροντίδα.

Η αρχή έγινε την Τρίτη 19/3/2024  με μια συνάντηση αφήγησης. Τέτοιες συναντήσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί για να γίνονται την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα. Κύπριοι συγγραφείς θα συναντούν τους μικρούς μαχητές της ζωής και θα τους συστήνουν σε χάρτινους ήρωες. Στόχος μας η παρηγορητική δύναμη της λογοτεχνίας να εισβάλει στον παιδογκολογικό και στον παιδιατρικό θάλαμο του Μακάριου Νοσοκομείου.

Η Δέσποινα Ηρακλέους και το βιβλίο της “Πού πήγαν τα Φαντάσματα;”, το οποίο κέρδισε φέτος το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας για μικρά παιδιά κράτησαν ποιοτική συντροφιά στους μικρούς μας φίλους. Οι συναντήσεις αφήγησης οργανώνονται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού βιβλίου υπό την αιγίδα και με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Ραντεβού την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα λοιπόν.