Διήμερο συνέδριο με θέμα «Προγράμματα φιλαναγνωσίας σε σχολικές μονάδες και βιβλιοθήκες»

O Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την ΠΟΕΔ και χορηγό το Υφυπουργείο Πολιτισμού, διοργανώνει διήμερο συνέδριο στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2023, στο οίκημα της Π.Ο.Ε.Δ. και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αντίστοιχα.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η δικτύωση ανάμεσα σε σχολεία και βιβλιοθήκες και η ανάπτυξη ευφάνταστων και αποτελεσματικών προγραμμάτων φιλαναγνωσίας.

Στο Συνέδριο μπορεί να συμμετάσχει ένας/μία εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο. Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες – Συνέδρια», από τις 16 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2023, αφού προηγουμένως βεβαιωθούν οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία του προφίλ τους* .

Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης. Ο/Η κάθε συμμετέχοντας/ουσα θα μπορεί να παρακολουθήσει δύο εργαστήρια. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου (Παράρτημα Α) η περιγραφή των εργαστηρίων (Παράρτημα Β), καθώς επίσης και περιγραφή των παρουσιάσεων (Παράρτημα Γ) επισυνάπτονται.

Σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, με βασική προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσουν και τις δύο ημέρες του συνεδρίου.

Eγκύκλιος ΥΠΑΝ

Πρόγραμμα Συνεδρίου – Παράρτημα Α’ 

Περιγραφή εργαστηρίων – 04 Νοεμβρίου – Παράρτημα Β’

Περιγραφές παρουσιάσεων στην ολομέλεια – 03 Νοεμβρίου – Παράρτημα Γ’

Βιογραφικά σημειώματα εισηγητών συνεδρίου

 

*** Άτομα που δεν είναι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν συμπληρώνοντας σχετική φόρμα στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/pQja1pBHmEyraSxT9

 

*Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο με αρ. φακ. Π.Ι.16.8.01.2 ημερ. 5/12/2018 και θέμα «Αναβάθμιση του Διαδικτυακού Περιβάλλοντος Εγγραφών για τα Προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (www.pi-eggrafes.ac.cy) και ενημέρωση για την αλλαγή του τρόπου πρόσβασης από τους χρήστες» (αρ. εγκυκλίου στο διαδίκτυο ypp8468).