Γράμμα από έναν Φανατικά Αθεράπευτο Βιβλιοφάγο

Αγαπημένες και Αγαπημένοι,

Θα αναρωτιέστε πώς πήρα το θάρρος να σας γράψω. Γιατί να απευθυνθώ σε σας με μια επιστολή αφού δεν σας γνωρίζω. Και φυσικά με ποιο δικαίωμα να σας αποκαλώ αγαπημένες και αγαπημένους.

Θα σας δώσω όλες τις απαντήσεις. Λίγη υπομονή μόνο να κάνετε.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ξεκινώ δηλώνοντας πως το μόνο σίγουρο είναι πως γνωριζόμαστε καλά. Ανεβήκαμε μαζί τη μαγική σκάλα της φιλαναγνωσίας. Κάθε σκαλοπάτι και ένας άλλος μαγικός κόσμος.  Συναντηθήκαμε πολλές φορές σε δάση μαγικά, σε ταξίδια μακρινά και κοντινά. Πετάξαμε παρέα με μαγικά χαλιά. Γνωρίσαμε μαζί τη Χώρα του Ποτέ.

Τα αγαπώ τα βιβλία μου και θέλω να είναι κομμάτι της ζωής μου γιατί τα βρίσκω και παρηγορητικά και σίγουρα ιδιαίτερα αφυπνιστικά. Βλέπετε δεν γράφτηκαν για να μας κοιμίζουν το βράδυ γλυκά- αν και ξέρετε και ξέρω πως το κάνουν και αυτό- αλλά για να μας ξυπνάνε στην αλήθεια.

Σας γράφω γιατί λατρεύω να γράφω. Αγαπώ τις λέξεις. Αγαπώ τις εικόνες που φτιάχνουν. Τους κόσμους που δημιουργούν. Τους χαρακτήρες που πλάθουν. Τα συναισθήματα που γεννούν. Σας γράφω λοιπόν γιατί δεν μπορώ να μην γράφω.

Θα σας έλεγα να διαβάζετε, να διαβάζετε, να διαβάζετε. Για να μην ζήσετε μόνο μια ζωή αλλά πολλές. Και μετά, όταν οι λέξεις αγκυροβολήσουν στο μυαλό και σεργιανίσουν στη ψυχή σας, να δοκιμάσετε να γράψετε.

Με τη δύναμη των ιστοριών που διάβασα κατάφερα να με αλλάξω και να με κάνω καλύτερο. Κάθε πρωί λοιπόν φορώ τον καλύτερό μου εαυτό και αφού πιστεύω στα χαμένα θαύματα δοκιμάζω να αλλάξω τον κόσμο!

 

Με την αγάπη μου τη βιβλιοαπέραντη

H Αυτού Μεγαλειότητα

Ο Μέγας και Τρανός Βιβλιοφάγος

 

************************************************************

Αν θέλετε να γίνετε και εσείς μέλος της μεγάλης οικογένειας των Φ.Α.Β. (Φανατικά Αθεράπευτων Βιβλιοφάγων).

Αν θέλετε να διεκδικήσετε το καπέλο του Φ.Α.Β. το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

  1. Να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον Κ.Σ.Π.Ν.Β. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
  2. Να ξεκινήσετε να σημειώνετε τους τίτλους των βιβλίων που διαβάζετε από τις 2 του Απρίλη του 2023 μέχρι τις 2 του Απρίλη 2024 (Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου).
  3. Αν καταφέρετε να διαβάσετε μέσα σε 1 χρόνο 100 βιβλία (δεν είναι πολλά, είναι μόνο 2 βιβλία τη  βδομάδα), τότε στείλτε μέχρι τις 2 Απριλίου 2024 τον κατάλογο με τα βιβλία στη  ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.
  4. Θα σας καλέσουμε σε μια μικρή συνέντευξη, για να διαπιστώσουμε πως όντως διαβάσατε τα βιβλία, και θα σας απονεμηθεί ο τίτλος μέλους στη λέσχη των Φανατικά Αθεράπευτων Βιβλιοφάγων, μαζί με το καπέλο του βιβλιοφάγου.
  5. Μπορείτε να λαμβάνετε μέρος στη δράση κάθε χρόνο και θα σας απονέμεται επιπρόσθετο παράσημο για να το προσθέτετε στο καπέλο σας.

 

Καλή επιτυχία σε όλους σας!

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να γίνετε μέλος της μεγάλης οικογένειας των

Φανατικά Αθεράπευτων Βιβλιοφάγων.