Βιβλιοανταλλαγές – «Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το Φως!»

Την Πέμπτη 21/12/2023, στις 6:00 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου, οργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και τη Δημοτική βιβλιοθήκη Στροβόλου, συνάντηση ανταλλαγής βιβλίων.

Αγόρασε το αγαπημένο σου βιβλίο για να το χαρίσεις σε κάποιον και να βοηθήσεις να δυναμώσει το φως.

Ετοιμάσου για να μοιραστείς με τους παρισταμένους το γιατί.

«Χαρίζω ένα βιβλίο (και διαβάζω την αγαπημένη μου φράση από το βιβλίο)

Δυναμώνω το φως!»

Παράδειγμα:

Χαρίζω το Βιβλίο,  Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα του Μενέλαου Λουντέμη

«Θα ‘πιανε φιλία με τα βιβλία. Θα γύρευε να μάθει απ’ εκεί αυτά που του κρύβαν οι μεγάλοι».

Δυναμώνω το φως!

 

Η εκδήλωση οργανώνεται στα πλαίσια της ακόλουθης εκστρατείας:

Το ELNIPLEX και η πολυάριθμη ομάδα βιβλιοπωλείων από όλη την Ελλάδα «Είμαστε το Βιβλιοπωλείο ΣΟΥ» οραματίστηκαν, συνεργάστηκαν και κάνουν πράξη μια μοναδική ιδέα.

ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΥΜΕ την 21η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου για το βόρειο ημισφαίριο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ως ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ με τους αγαπημένους μας, τους φίλους μας, τους μαθητές μας, τα παιδιά μας.

Αγόρασε ένα βιβλίο

Αντάλλαξε ένα βιβλίο

Δανείσου ένα βιβλίο

Δάνεισε ένα βιβλίο

Χάρισε ένα βιβλίο. Δυνάμωσε το φως.

Δυναμώνουμε το φως σε νου και καρδιά με τα βιβλία!

Στα πρότυπα του σπουδαίου Ισλανδικού εθίμου Jolabokaflod, της Χριστουγεννιάτικης Βιβλιοπλημμύρας, όπου εδώ και 80 περίπου χρόνια όλοι σχεδόν οι Ισλανδοί αγοράζουν, ανταλλάσσουν και διαβάζουν βιβλία την παραμονή των Χριστουγέννων, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καθιερωθεί και στην Ελλάδα και στην Κύπρο μια τέτοια ημέρα που θα υψώσει τη φιλαναγνωσία ως τον ουρανό!

Η αφίσα φέρει την υπογραφή της διακεκριμένης εικαστικού και εικονογράφου Φωτεινής Στεφανίδη. Η πολυβραβευμένη καλλιτέχνης γέμισε θέρμη, τρυφερότητα, γιορτινή χαρά και περίσκεψη, φως, λάμψη και Ελλάδα το οπτικό μήνυμα της 21ης Δεκεμβρίου.

Προσκαλούμε άπαντες να αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία και να συνταχθούν με το μεγάλο φως που έρχεται. Nα συνταχθούν με αυτήν τη μεγάλη κινητοποίηση και να γεμίσουμε όλοι τον ουρανό με το φως των βιβλίων.

Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως!

*** Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου ***

Την εκστρατεία στηρίζουν:

O ΚΣΠΝΒ (Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου), Ο Δήμος Στροβόλου, η ΠΟΕΔ, η Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού, η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου, η ΚΕΒΕΠ (Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης) και το Βιβλιοπωλείο Πάργα.