Κατάλογος Παιδικών Βιβλίων Κύπριων Δημιουργών

για τη διεθνή έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Μπολόνια

 

Προς συγγραφείς/εικονογράφους,

Ο ΚΠΣΝΒ – Cyprus iBbY, θα εκπροσωπήσει και φέτος την Κύπρο στην μεγαλύτερη έκθεση παιδικού βιβλίου που θα διεξαχθεί στην Μπολόνια (Ιταλία) στις 6-9 Μαρτίου 2023. https://www.bolognachildrensbookfair.com/

Όπως κάθε χρόνο, ο ΚΣΠΝΒ εκθέτει στο περίπτερό του επιλεγμένες εκδόσεις Κύπριων δημιουργών ενός έτους.

Φέτος θα συμπεριληφθούν έργα που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια του 2022 (και του 2021, νοουμένου ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στον περσινό κατάλογο). Παρακαλούνται οι Κύπριοι δημιουργοί παιδικών/νεανικών βιβλίων (συγγραφείς/εικονογράφοι/μεταφραστές) που επιθυμούν τα έργα τους να ενταχθούν στον φετινό κατάλογο* που θα διανέμεται στην Bologna, να στείλουν μεταξύ 10-20 Δεκεμβρίου 2022:
1. Email στο [email protected] ενημερώνοντάς μας για πρόθεσή συμμετοχής στον κατάλογο. Στο email είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί το επισυναπτόμενο έντυπο στα αγγλικά, παρέχοντας τις ορθές πληροφορίες για το βιβλίο που προτείνεται για συμπερίληψη στον κατάλογο (για κάθε βιβλίο θα πρέπει να συμπληρωθεί κι ένα ξεχωριστό έντυπο). Στο επισυναπτόμενο αρχείο η περιγραφή/σύνοψη του βιβλίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 100 λέξεις. Σημειώνεται ότι η γλωσσική επιμέλεια των μεταφράσεων στις περιγραφές δεν αποτελεί ευθύνη του ΚΣΠΝΒ. Έντυπα με ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία θα παραβλέπονται.
2. Αποστολή 2 αντίτυπων μεταξύ 10-20 Δεκεμβρίου 2022, στο ACS Courier Κοκκινοτριμιθιάς**. Νοουμένου ότι τα βιβλία θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο, το ένα αντίτυπο θα εκτεθεί στην Μπολόνια και το δεύτερο στην έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Μάιο (νοουμένου ότι ο ΚΣΠΝΒ θα συμμετέχει σε αυτήν)***.

Απαντητικά email παραλαβής θα σταλούν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022.

Στη συνέχεια, κριτική επιτροπή, που θα συσταθεί σύντομα, θα αξιολογήσει τα βιβλία επιλέγοντας αυτά που θα συμπεριληφθούν στην έκδοση (μέχρι 30 βιβλία) ως τις 10 Ιανουαρίου 2023, ενημερώνοντας τους δημιουργούς που τα έργα τους έχουν επιλεγεί.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση, δεσμευόμενοι να εκπροσωπήσουμε επάξια τους/τις Κύπριους δημιουργούς παιδικών και νεανικών βιβλίων της χώρας μας.

 

Με εκτίμηση,
από το συμβούλιο του ΚΣΠΝΒ

BBF23 – author name_bookname

Παράδειγμα συμπλήρωσης (από τον περσινό κατάλογο)

 

* Ο μέγιστος αριθμός βιβλίων/έργων από κάθε δημιουργό, που μπορούν να συμπεριληφθούν στην έκδοση, είναι δύο.

**με έξοδα στον αποστολέα. Αποστολή στο όνομα: ΚΣΠΝΒ/CyBbY, τηλ.:99357153
***Βιβλία που δεν θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο θα ενταχθούν στις ανταλλακτικές βιβλιοθήκες του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου με την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού.