Προκήρυξη διαγωνισμών παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας του ΚΣΠΝΒ (2017-18)

Προκήρυξη  διαγωνισμών παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας  του ΚΣΠΝΒ (2017-18)

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου προκηρύσσει και φέτος τους καθιερωμένους διαγωνισμούς του για ανέκδοτα έργα παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας

, ως εξής:

α) Διαγωνισμός ανέκδοτου παιδικού  μυθιστορήματος (για παιδιά από  ηλικίας 9-16 ετών), με ελεύθερο θέμα, έπαθλο 600 ευρώ για το 1ο βραβείο και 250 για το 2ο ,  και αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου.   Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Κύπριοι και Ελλαδίτες συγγραφείς, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής,   οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν ταχυδρομικώς  τα έργα τους, έκτασης 80 τουλάχιστον δακτυλογραφημένων σελίδων, σε  πέντε  αντίτυπα,  το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018.

β) Διαγωνισμός ανέκδοτου παιδικού λογοτεχνικού έργου, πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα με ελεύθερο θέμα και είδος (ποίηση, διήγημα, παραμύθι, μικρές ιστορίες, νουβέλα, μυθιστόρημα), με έπαθλο 400 ευρώ και αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν  πρωτοεμφανιζόμενοι Κύπριοι συγγραφείς,  οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο ή το εξωτερικό και δεν έχουν εκδομένο έργο. Τα έργα (έκτασης 30-50 τουλάχιστον δακτυλογραφημένων σελίδων για πεζά κείμενα και μέχρι 200 στίχους για ποιητικά), θα πρέπει να υποβληθούν στον διαγωνισμό σε πέντε αντίτυπα,  το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018.

γ) Διαγωνισμός ποίησης για παιδιά/έφηβους στη μνήμη Ευγενίας Παλαιολόγου Πετρώνδα, με έπαθλο 300 ευρώ και αθλοθέτη την οικογένεια Πετρώνδα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Κύπριοι λογοτέχνες, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν τα έργα τους, έκτασης 300 περίπου στίχων, με ελεύθερο θέμα  για παιδιά ή έφηβους, σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα,  το αργότερο μέχρι την 15η Μαρτίου 2018.

δ) Μαθητικός Διαγωνισμός Διηγήματος στη μνήμη Φωτεινής Ιωαννίδου – Πολυβίου, με θέμα τον ρόλο του δασκάλου στον σύγχρονο κόσμο, έπαθλο 300 ευρώ και αθλοθέτη την οικ. Π.Φ.Ιωαννίδη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημόσιων και ιδιωτικών γυμνασίων, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν τα έργα τους, το αργότερο μέχρι την 15η Μαρτίου 2018.

ε ) Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης στη μνήμη Κώστα Μόντη, με ελεύθερο θέμα, έπαθλο 300 ευρώ και αθλοθέτη την κ. Έλενα Παπαντωνίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών λυκείων και τεχνικών σχολών. Οι συμμετοχές πρέπει να αποτελούνται από 3-5 ποιήματα (50 τουλάχιστον στίχοι) και να αποστέλλονται το αργότερο μέχρι την 15η Μαρτίου 2018.

στ) Διαγωνισμός Ποίησης  στη μνήμη Χριστόδουλου Λοϊζίδη, για Κύπριους νέους και νέες από 18-40 ετών, φοιτητές και άλλους,  με αθλοθέτη την κ. Μαρούλα Χαραλάμπους-Λοϊζίδου και  έπαθλο 500 ευρώ.  Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ποιητικές συνθέσεις ή ποιητικές συλλογές, με ελεύθερο θέμα και θα πρέπει να αποστέλλονται το αργότερο μέχρι την 15η Μαρτίου 2018.

Σημ.: Τα έργα για τους διαγωνισμούς μυθιστορήματος και πρωτοεμφανιζόμεου θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο  Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία, Κύπρος.

Τα έργα για συμμετοχή στους άλλους τέσσερις  διαγωνισμούς θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στη Διεύθυνση: Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου,  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ξάνθης Ξενιέρου 53, 1015 Λευκωσία. Για  περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταφεύγουν στην  ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.cybby.org ή στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου (www.boccf.org) όπως επίσης και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λευκωσίας, τηλ. 22-375919.

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΣΠΝΒ,  26 Ιουλίου  2017.