Συμμετοχή στην πρωτοβουλία: «Πώς νικιούνται οι Φόβοι – Μυθολογικά και φανταστικά τέρατα»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΘΕΜΑ: ΠΩΣ ΝΙΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ- Μυθολογικά και φανταστικά τέρατα

O K.Σ.Π.Ν.Β. συμμετέχει στην πρωτοβουλία των εκδόσεων Vita Activa Editoria με θέμα «Πώς νικιούνται οι Φόβοι – Μυθολογικά και φανταστικά τέρατα». Δώσε λοιπόν μορφή στους φόβους. Ζωγράφισέ τους και άσε τους να παρουσιαστούν στο χαρτί. Μπορεί να είναι μυθολογικά και φανταστικά τέρατα ή φόβοι που κινούνται ανάμεσα μας στις πόλεις , στα χωριά, στη θάλασσα, στα βουνά, σε κοντινά μέρη ή μακρινά. Μέσα από τη ζωγραφιά σου δείξε πώς μπορούμε να νικήσουμε αυτά τα τέρατα και τους φόβους. Γνώρισέ τους καλύτερα. Προσπάθησε να τους απομυθοποιήσεις. Μέσα από τον διάλογο αυτό που θα αναπτύξεις με τους φόβους σου, βρες τη δύναμη που κρύβεις και νίκησέ τους. Περιμένουμε λοιπόν τις ζωγραφιές σου!

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 5- 14 χρόνων (θα γίνει διαχωρισμός σε 3 ομάδες):
Α. 5-8 χρόνων (θα βραβευτούν τρία σχέδια)
Β. 8-10 χρόνων (θα βραβευτούν τρία σχέδια)
Γ.10-14 χρόνων (θα βραβευτούν τρία σχέδια)

Το σχέδιο θα ήταν καλό να δημιουργηθεί σε μια σελίδα Α4, απλό λευκό χαρτί, και το σχέδιο να μην είναι ψηφιακά “βαρύ” για να μεταφέρεται εύκολα ηλεκτρονικά (να είναι γύρω στα dpg-2500 pixel).

Το σχέδιο πρέπει επίσης να συνοδεύουν τα εξής στοιχεία:

α) Όνομα και επώνυμο του συντάκτη και του παιδιού του οποίου είναι το σχέδιο, ημερομηνία γεννήσεως του παιδιού, ο τίτλος του σχεδίου και το τηλέφωνο επικοινωνίας.
β)Συγκατάθεση για την επεξεργασία δεδομένων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σύμφωνα με το ακόλουθο πρότυπο:

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 679/2016 ΕΕ (άρθρο 7)
Παράδειγμα συγκατάθεσης:
Με την παρούσα, ο/η(επ) ………………… (ον) …………………………….. του/της ………………………………………………………. γεννηθείς/σα ………………………. δηλώνω ότι συναινώ ρητά, ελεύθερα, συγκεκριμένα και έχοντας πλήρη επίγνωση στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου από τον εκδοτικό οίκο Vita Activa, σύμφωνα με τον κανονισμό 679/2016 Ε.Ε. Η συγκατάθεσή μου αυτή είναι ελευθέρως ανακλητή, επομένως μπορώ να την ανακαλέσω ανά πάσα στιγμή.

Τα σχέδια θα δημοσιευθούν ανώνυμα και θα τα ψηφίσει ένα ευρύ κοινό.

Λήξη υποβολής συμμετοχών: 7 Ιουνίου

Σε χρόνο που θα ανακοινωθεί αργότερα, θα γίνει μια έκθεση όλων των σχεδίων από Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο. Στόχος είναι να ανοίξουμε ένα σταθερό διάλογο μεταξύ των τριών ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών.

 

Μπορείτε να στείλετε τις συμμετοχές σας στο email του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού βιβλίου ή στην υπεύθυνη Διευθύντρια Τμήματος ISOLE/ NHΣΟΙ Αλεξάνδρα Ζαμπά Τηλ. 0039 3402725224

Εικόνες στην ανακοίνωση από την Κύπρια εικονογράφο και animator Κατερίνα Παντέλα. Οι εικόνες υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Katerina Pantela