Ο ΚΣΠΝΒ στο «Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο “Ιαματική”», δίπλα στα πυρόπληκτα παιδιά.

Οι εικόνες, όταν φτάνουν σε εμάς από τους δέκτες των τηλεοράσεών μας, μπορεί να μας δημιουργούν διάφορα αισθήματα. Όλοι πονέσαμε βλέποντας τις εικόνες της τεράστιας πυρκαγιάς στα χωριά Αρακαπάς, Επταγώνια, Συκόπετρα, Μελίνη και Οδού. Οι εικόνες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών όμως, δεν φεύγουν με το κλείσιμο μιας οθόνης… Χρειάζεται χρόνος, κόπος και οι μνήμες θα είναι για πάντα εκεί… Σήμερα, πηγαίνοντας στον χώρο που, πριν μόλις μερικές μέρες, συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν, το Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο “Ιαματικής”», δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν αυτό που αντικρίσαμε και νιώσαμε. Η πραγματικότητα είναι σοκαριστική…
Παρόλα αυτά, κάπου εκεί μέσα, συναντήσαμε παιδιά. Τα παιδιά της γύρω περιφέρειας που μας υποδέχτηκαν με συγκρατημένα χαμόγελα. Παιδιά, που, μετά από όσα πέρασαν, κατάφεραν μαζί μας να μπουν έστω και για λίγο στον κόσμο των βιβλίων. Ένα κόσμο που ανοίγει παράθυρα για ταχύτερη ίαση της ψυχής… Εκεί στην Ιαματική… Αυτό προσπάθησε στις 20/07/22 ο ΚΠΣΝΒ, χαρίζοντας παράλληλα σε όλα τα παιδιά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κι άλλα. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να μην ξαναβρεθεί ποτέ άνθρωπος σε τέτοια θέση.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στις συγγραφείς για τα εργαστήρια που συντόνισαν με τα παιδιά, αλλά και τα μέλη του του ΔΣ του ΚΣΠΝΒ που συνέβαλαν στη σημερινή προσπάθεια: Άννα Παναγιώτου (συγγραφέας, μέλος του ΔΣ ΚΣΠΝΒ), Δέσποινα Ηρακλέους (συγγραφέας, μέλος του ΔΣ ΚΣΠΝΒ), Δήμητρα Χαραλάμπους (συγγραφέας, μέλος ΚΣΠΝΒ), Μαρία Λοϊζίδου (συγγραφέας, μέλος ΚΣΠΝΒ), Σωτηρούλα Λοϊζιά Κτίστη (μέλος ΔΣ ΚΣΠΝΒ) και Χαράλαμπος Δημητρίου (μέλος ΔΣ ΚΣΠΝΒ).
Παράλληλα, οφείλουμε ευχαριστίες σε όσους προσέφεραν τα βιβλία που δόθηκαν σήμερα και ειδικότερα την κα Ανδρούλα Εμπεδοκλέους (εικονογράφος, μέλος ΚΣΠΝΒ) για την προσφορά της.