«Οι Συγγραφείς Γράφουν και τα Παιδιά Εικονογραφούν Μικρές Ιστορίες Ελπίδας και Δύναμης»

«Οι Συγγραφείς Γράφουν και τα Παιδιά Εικονογραφούν Μικρές Ιστορίες Ελπίδας και Δύναμης»

Προς
Συγγραφείς παιδικής – νεανικής λογοτεχνίας

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε σήμερα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και του αναγκαστικού εγκλεισμού, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λογοτεχνική και η καλλιτεχνική δημιουργία μπορούν να ανοίξουν ένα παράθυρο ελπίδας και αισιοδοξίας. Με αυτή λοιπόν τη στόχευση, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (ΠΙΚ), υλοποιούμε από κοινού ένα πρόγραμμα (project), με τίτλο:

«Οι Συγγραφείς Γράφουν και τα Παιδιά Εικονογραφούν Μικρές Ιστορίες Ελπίδας και Δύναμης»

Προσκαλούμε για τούτο τους/τις συγγραφείς μας να μας στείλουν, τις μικρές ιστορίες τους, που θα είναι εμπνευσμένες από όσα σήμερα βιώνουμε, αλλά μέσα στο πνεύμα που έχουμε πιο πάνω προδιαγράψει, μέχρι τις 15 του Μάη 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .

Τα παιδιά θα ενημερωθούν και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στην πιο πάνω δράση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, με ανοιχτή πρόσκληση που θα απευθύνει σε όλα τα σχολεία, για να ενημερώσουν τα παιδιά, μέσω της ιστοσελίδας τους και με άλλα μέσα που χρησιμοποιούν για τη διαδικτυακή τους επικοινωνία, ώστε να συμμετάσχουν στην όμορφη δημιουργική αυτή δραστηριότητα.

Οι ιστορίες που θα γράψουν οι συγγραφείς, κατόπιν επιλογής από τον ΚΣΠΝΒ, θα αναρτηθούν από τον ΚΣΠΝΒ και το ΠΙΚ στις ιστοσελίδες τους γύρω στις 15 Μαΐου 2020, ώστε να αρχίσει η εικονογράφησή τους από τα παιδιά. Τα σχολεία θα μπορούν να αποστείλουν τις εικόνες ηλεκτρονικά μέχρι τις 30/5/2020. Η τελική επιλογή των εικόνων θα γίνει από επιτροπή που θα οριστεί αργότερα από το ΠΙΚ, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου 2020.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι όλα τα έργα των μαθητών/τριών που θα σταλθούν από τα σχολεία θα αναρτηθούν στον ιστοχώρο του ΠΙ. Επίσης, πέρα από την ηλεκτρονική ανάρτηση των ιστοριών και των εικονογραφήσεων, θα μελετηθεί και η πιθανότητα έντυπης έκδοσής τους. Στην έντυπη έκδοση θα περιλαμβάνονται οι ιστορίες με την εικονογράφηση που θα κερδίσει για την κάθε ιστορία.

http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp10655a