Λογοτεχνικά Παιχνίδια 2021

Λογοτεχνικά Παιχνίδια 2021

Δράση του Κ.Σ.Π.Ν.Β. η οποία και επιχορηγείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ. Μια σπονδυλωτή δράση που περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και παιδιά, διαγωνισμό κατασκευής επιτραπέζιων/ επιδαπέδιων λογοτεχνικών παιχνιδιών, έκθεση βιβλίου, έκδοση βιβλίου με τα αποτελέσματα της δράσης και άλλα πολλά επιμορφωτικά και διασκεδαστικά! Η δράση θα έχει ως αφετηρία την περίοδο 11-19 Οκτωβρίου και η θεματολογία της είναι σχετική με πειρατές. Πειρατές σε θάλασσες, πλοία και νησιά.  

Πυρηνικές ιδέες που υποστηρίζουν και ενεργοποιούν τη δράση είναι: η αποτελεσματικότητα της μάθησης μέσα από την πράξη, η αξία των αναγνωστικών εμπειριών και προτιμήσεων, το μείζον κίνητρο της κοινωνικοποίησης, η ανθρωπολογική αξία του παιχνιδιού ως συνθήκης για ανάπτυξη, μάθηση και ευημερία, καθώς και η σημασία της ευγενούς άμιλλας. Τα δημιουργικά προϊόντα που θα παραχθούν στις σπονδυλωτές δράσεις, αναμένεται επιπρόσθετα, να λειτουργήσουν και ως πρεσβευτές φιλαναγνωσίας για τα παιδιά που θα παίξουν και θα πειραματιστούν με αυτά, ωθώντας τα στο να αναζητήσουν και να διαβάσουν τα σχετικά βιβλία.

Ελάτε να παίξουμε λογοτεχνικά και να διαβάσουμε μέχρι τελικής πτώσης – ή μήπως θα είναι πτήση;


Κάνουμε αρχή στο Nicosia Book Fest και συνεχίζουμε, σε πρώτη φάση, με βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο νέο τμήμα της ιστοσελίδας μας με τίτλο: “Εκδηλώσεις
Περιορισμένος αριθμός θέσεων, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα των εργαστηρίων αλλά και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Κρατήστε έγκαιρα τις θέσεις σας, πατώντας στο Εκδηλώσεις αφού όπως όλοι οι πειρατές ξέρουν, οι θησαυροί δεν μπορούν να περιμένουν για πάντα…
Σας περιμένουμε με χαμόγελα πλατιά και μαντήλια πειρατικά…
Ευχαριστίες
  • στην Άτυπη Ομάδα Φιλαναγνωσίας ΜΥΘΟΠΟΡΟΙ, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη και τον συντονισμό των εργαστηρίων για παιδιά
  • στη Σάντρα Ελευθερίου που, για ακόμα μια φορά αφιλοκερδώς, μεταμόρφωσε το Κριτόνιό μας σε πειρατή
  • στην Αλεξάνδρα Χριστοδούλου που σχεδίασε τις αφίσες μας
  • στο Μουσείο Πιερίδη στη Λάρνακα, στον Δήμο Στροβόλου για την παραχώρηση χώρων στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου και στο Πάρκο Ακρόπολης, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Πολεμιδιών για τη δωρεάν φιλοξενία στο Πάρκο Πάνω Πολεμιδιών, το Τμήμα Δασών για την φιλοξενία στην Παιδική Χαρά του Εθνικού Πάρκου Αθαλάσσας και τον ΚΟΤ για τη φιλοξενία στην παραλία “Δασούδι” στη Λεμεσό.
  • στον Σάββα Χατζηγεωργίου για όλη του την βοήθεια με την ιστοσελίδα μας.  Χωρίς αυτόν θα ήταν αδύνατο να οργανωθεί το νέο μας σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων.