Επίσημη εξαγγελία της πρωτοβουλίας για αποστολή λογοτεχνικών βιβλίων στον Λίβανο

Επίσημη εξαγγελία της πρωτοβουλίας για αποστολή λογοτεχνικών βιβλίων στον Λίβανο.

Έγινε σήμερα, 15 Δεκεμβρίου 2020, στο Υπουργείο Εξωτερικών η επίσημη εξαγγελία της πρωτοβουλίας για αποστολή λογοτεχνικών βιβλίων στον Λίβανο .

Η συγκεκριμένη δράση είναι μια συνέργεια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και συμβολική.

Τρεις άξονες μοιράζονται ένα όραμα για τον κόσμο και το αύριο:

  • Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου ο οποίος, σαφέστατα, επενδύει στο βιβλίο, γιατί πιστεύει πως το βιβλίο είναι και ελπιδοφόρο και αφυπνιστικό, ειδικά σε καιρούς κρίσεων και άλλων δεινών.
  • Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις οι οποίες, με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο, επενδύουν στο όραμα για το αύριο. Γιατί, αφού εμείς αποτύχαμε να αλλάξουμε τον κόσμο, ευελπιστούμε πως θα το πετύχουν τα παιδιά! Η νέα γενιά που θα πάρει στα χέρια της τον κόσμο.
  • Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Διπλωματική Υπηρεσία Κύπρου και Λιβάνου που ξέρουν πάρα πολύ καλά πως ο κόσμος αλλάζει μόνο μέσα από την συνεργασία και την επένδυση στην ειρήνη.

Ενεργοποιήσαμε παιδιά όλων των ηλικιών και τις οικογένειές τους να ψάξουν, να ξετρυπώσουν να ανακαλύψουν, να αγοράσουν βιβλία για να μοιραστούν ελπίδα και αγάπη με τα παιδιά στον γειτονικό μας Λίβανο, ο οποίος δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται.

Η συνύπαρξη, σε έναν κόσμο που αλλάζει, μας οδηγεί στη δράση και όχι στην αδράνεια. Δεν είναι η δράση μας δράση φιλανθρωπίας, αλλά ενεργοποίησης και εθελοντισμού για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για το αύριο μέσα από το παιδί και το βιβλίο.

Καλά διαβάσματα με την αγάπη όλων μας στα παιδιά του Λιβάνου.

 

 

Η συνολική αποστολή θα συνοδευτεί από το κείμενο που ακολουθεί (στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Αραβικά) και μπορεί να λειτουργήσει ως κείμενο συζήτησης, προβληματισμού και ενεργοποίησης των παιδιών αλλά και του καθενός από εμάς.

Γράμμα σε ένα παιδί  –  Letter to a child