Γενικό κάλεσμα προς όλα τα βιβλιοπωλεία

Ο Κ.Σ.Π.Ν.Β. (Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, το κυπριακό τμήμα της iBbY) οργανώνει στις 11-17 Οκτωβρίου 2021 μία σειρά δράσεων με γενικό τίτλο: «Λογοτεχνικά Παιχνίδια 2021». Τo θεματικό επίκεντρο που επιλέχθηκε είναι ο κόσμος της περιπέτειας και ειδικότερα των λογοτεχνικών ταξιδιών, των (λογοτεχνικών) νησιών και των θαλασσινών ιστοριών.

Στο πλαίσιο των «Λογοτεχνικών Παιχνιδιών 2021» ο Κ.Σ.Π.Ν.Β., θα διοργανώσει διάφορες δραστηριότητες σε δημόσιο σχολείο της Λευκωσίας που θα καθοριστεί σύντομα. Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν έκθεση βιβλίων σχετικής θεματολογίας, παρουσιάσεις βιβλίων από παιδιά, λογοτεχνικά παιχνίδια κ.ά. Η όλη διαδικασία θα εμπλέξει τους μαθητές ή/και τις σχολικές μονάδες (τη διοργανώτρια αλλά και αυτές που θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες δια ζώσης ή διαδικτυακά) με τρόπο πρωτόγνωρο σε δημιουργικές, φιλαναγνωστικές δράσεις.

Για το σκοπό αυτό ετοιμάστηκε ένας εκτενής κατάλογος βιβλίων (επισυνάπτεται) από τον οποίο καλούμε τα βιβλιοπωλεία να δωρίσουν όσα βιβλία διαθέτουν και επιθυμούν για να στηθεί η σχετική έκθεση βιβλίου. Τα βιβλία μετά την έκθεση θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο σχολείο, ενισχύοντας τις βιβλιοθήκες των τάξεών του.

Εννοείται ότι το όνομα του κάθε βιβλιοπωλείου που θα δωρίσει βιβλία θα ανακοινωθεί σε ευχαριστήρια ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου αλλά και στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Παρακαλούνται τα βιβλιοπωλεία που επιθυμούν να δωρίσουν βιβλία να επικοινωνήσουν μαζί μας στο [email protected] ή στο τηλ: 99476035 μέχρι τις 17/09/21 (για να μπορέσουν τα βιβλία να φτάσουν στο σχολείο, να διαβαστούν από τα παιδιά και να ετοιμαστούν οι διάφορες δραστηριότητες).

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο κάλεσμά μας.

Ενδεικτικός Κατάλογος Βιβλίων – Λογοτεχνικά Παιχνίδια 2021