Ανακοίνωση – Λογοτεχνικά Βραβεία Κ.Σ.Π.Ν.Β.

Λογοτεχνικά Βραβεία Κ.Σ.Π.Ν.Β.

Τα φετινά λογοτεχνικά βραβεία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου για ανέκδοτο παιδικό / εφηβικό μυθιστόρημα και για πρωτοεμφανιζόμενο-η συγγραφέα (2019), με αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, απονέμονται, με ομόφωνες αποφάσεις της Κριτικής Επιτροπής των δύο διαγωνισμών, ως εξής:

Το Α΄ βραβείο μυθιστορήματος απονέμεται στο έργο «Φιλία με άρωμα λεβάντας» της Αναστασίας Ξενοφώντος Γαϊτάνου και το Β΄ βραβείο στο μυθιστόρημα του Παναγιώτη Κακούση «Η Αστρινή». Έπαινος απονέμεται στο μυθιστόρημα του Σταύρου Παναγιώτου «Ένα μπουκάλι μυστικοβούτυρο».

Το βραβείο για ανέκδοτο λογοτεχνικό έργο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα / πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως απονέμεται στο έργο «Ιούνιος στο κάστρο της Μέντας», της Ισμήνης Μ. Παφίτη. Έπαινοι απονέμονται στα έργα «Τα κοντά μαλλιά σού πάνε πολύ» του Δημήτρη Λαζάρου και «Γεννημένος πειρατής… ή μήπως όχι;» της Μαρίας Λοΐζου.

Η ημερομηνία απονομής των βραβείων θα ανακοινωθεί αργότερα.

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι: Κατερίνα Καρατάσου (πρόεδρος), Μαργαρίτα Ιωάννου, Κώστας Κατσώνης, Φλώρα Τιμοθέου, και Χριστίνα Χριστοδούλου.

Λευκωσία, 06/06/2020