Έκδοση περιοδικού «Ανέμη» (αρ. τ. 29/2021) και Ανανέωση ετήσιας συνδρομής

Έκδοση περιοδικού «Ανέμη» (αρ. τ. 29/2021) και Ανανέωση ετήσιας συνδρομής

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας ενημερώνουμε πως έχει κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού «Ανέμη-επιθεώρηση κυπριακής παιδικής λογοτεχνίας».

Το φετινό τεύχος της Ανέμης περιλαμβάνει στις 200 περίπου σελίδες του,  πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη. Το επίκεντρο της έκδοσης βρίσκεται το αφιέρωμα «Παραμύθια και Παραμυθάδες». Περιλαμβάνονται αφιερώματα σε λογοτέχνες που δεν είναι πια μαζί μας, δημοσιεύονται κείμενα, άρθρα και μελετήματα από ακαδημαϊκούς, μελετητές και λογοτέχνες. Υπάρχει επίσης εκτενής αναφορά στις δράσεις του Συνδέσμου, παρουσίαση των «Διεθνών Νέων» για την παιδική – νεανική λογοτεχνία, τμήμα βιβλιοπαρουσιάσεων, συνέντευξη με την εικονογράφο του τεύχους Χρύσω Χαραλάμπους  καθώς και αναφορά στους ετήσιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του Συνδέσμου (αποτελέσματα, βραβεύσεις και προκηρύξεις για το 2021). Το τεύχος του περιοδικού Ανέμη ολοκληρώνεται με ένθετο αφιέρωμα στις εκδόσεις κυπριακών παιδικών- νεανικών βιβλίων 2020 (Λογοτεχνία για μικρά παιδιά: Α.΄ Πεζογραφία, Β.΄ Ποίηση, Γ. Βιβλία Γνώσεων και Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και νέους: Α. Μυθιστόρημα-αφήγημα, Β.΄ Ποίηση, Γ.΄ Βιβλία Γνώσεων).

Το τεύχος, χάρη στη χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και της ΟΠΑΠ Κύπρου, παραχωρείται  και φέτος δωρεάν σε όλα τα δημόσια σχολεία δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης- μέσω της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης. Η προσφορά αυτή γίνεται από τον ΚΣΠΝΒ στα πλαίσια της αδιάλειπτης προσφοράς και δράσης, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, για την ανάπτυξη και ανάδειξη της κυπριακής παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.

Διαχρονικός μας στόχος, είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά, μέσα από νέες ιδέες,  πρακτικές και πληροφορίες,  που δημοσιεύονται στο περιοδικό. Αναπτύσσοντας τη φιλαναγνωσία, πέρα από την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας, της φαντασίας και του  ερευνητικού πνεύματος, θωρακίζουμε  τα παιδιά και τους νέους μας,  ώστε να γίνουν οι αυριανοί ευαισθητοποιημένοι, ενεργοί πολίτες, με σταθερή προσήλωση στις βασικές αρχές και αξίες της περιβαλλοντικής ευαισθησίας,της αποδοχής της διαφορετικότητας  και της ειρηνικής συνύπαρξη, σε έναν καλύτερο και ανθρωπινότερο κόσμο.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την Ανέμη από τα πιο κάτω βιβλιοπωλεία στην τιμή των 10 ευρώ:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΠΑΡΓΑ 22327740

ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ 22666799

ΕΡΜΑ 223467750

ΛΕΜΕΣΟΣ

KYRIAKOU BOOKSHOPS 25828000

  1. K.  KYRIAKOU 25747555

ΠΑΦΟΣ

FULLAGE 26822850

Σας υπενθυμίζουμε και για την ανανέωση της ετήσιας συνδρομής σας (10 ευρώ).

Στηριζόμαστε στις συνδρομές των μελών μας για την υλοποίηση των δράσεών μας και σας ευχαριστούμε για την στήριξη.

 

Η ανανέωση της συνδρομής και η αγορά της «Ανέμης» μπορεί να γίνουν και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας μας (https://cybby.org/εγγραφή-μέλους/)

Αν προχωρήσετε και στην παραγγελία της Ανέμης και στην ανανέωση της συνδρομής, η συνολική τιμή είναι 18 αντί 20 ευρώ.

 

Με εκτίμηση,

Για τον ΚΣΠΝΒ

Έλενα Περικλέους (Πρόεδρος)